Lees meer over onze luchtbuksen

Bij Oxtarn beschikken we over een ruim assortiment van verschillende Luchtbuksen, met verschillende technieken zoals veerspanners, pompsystemen of PCP. Ook hebben we verschillende attributes waar je tijdens de clinic mee om leert gaan en de functie van leert begrijpen.

Hieronder lees je alles en vind je een overzicht van onze luchtbuksen en de specificaties ervan.


Hammerli HF600

Hämmerli HF600

Dit wapen van Hämmerli wordt gezien als een goed beginnerswapen. De HF600 is een simpele klikloopbuks van 3,2kg.

Voor wie niet al te ervaren is is dit wapen met een schietkracht van 7.5 joule een leuke manier om met de sport kenis te maken.

Hammerli HF900

Hämmerli HF900

Het opvolgmodel van de HF600 is de HF900 van Hämmerli. Deze is net iets zwaarder met 4kg en door zijn schietkracht van 16 joules heeft dit wapen net iets meer kik.

De HF900 is wat we noemen een onderspanner. Dat betekend dat we niet de loop, maar de spanner onder de loop gebruiken om de buks te spannen.

Hatsan Galatian 5

Hatsan Galatian 5

De Hatsan 5 is een PCP wapen wat staat voor "Pre Charged Pneumatic". Dit betekend dat de Galatian gebruik maakt van een cilinder die onder zware druk is gebracht, namelijk met een druk van 200bar!

Dit wapen beschikt ook over een 10 kogel magazijn en heeft een schietkracht van maar liefst 45 joules en schiet met meer dan 1000 km/h.


Gamo AF-10

Gamo AF-10

De AF-10 van Gamo is een handmatig pneumatisch pomp pistool. Dit wapen is voorzienn van een intern magazijn voor 10 stale BB's.

Dit lichtere wapen van een 500g heeft een schietkracht van 7 joule en zorgt hierdoor voor een hele andere stijl van schieten.