+31 (0)6 - 18 05 33 51 info@oxtarn.com

Verrijk Kennis

Tijdens onze natuur excursies ontdekken leerlingen de geheimen van lokale flora en fauna, verrijkend leren in de buitenlucht.

Bevorder Samenwerking

Leerlingen werken samen in de natuur, ontwikkelen teamwork en vriendschappen, en leren communiceren en problemen oplossen.

Stimuleer Creativiteit

Onze excursies inspireren creatieve expressie en innovatief denken terwijl leerlingen de natuur verkennen en beschermen.

Ontdek de Natuur

Natuurexcursies voor Basisscholen

Verrijk Kennis en Verdiep Begrip van de Natuur

Onze natuurexcursies gaan verder dan boeken en klaslokalen. Ze stellen leerlingen in staat om de natuurlijke wereld met hun eigen zintuigen te verkennen. Docenten zullen merken dat leerlingen meer betrokken raken en diepgaander begrip ontwikkelen van ecologie, biodiversiteit en milieubescherming. Door deel te nemen aan deze excursies, kunnen docenten de nieuwsgierigheid van hun leerlingen aanwakkeren en hen stimuleren om zelfstandig onderzoek te doen.

Basisschool leerlingen onderzoeken de fauna bij een boom tijdens een natuur excursie. - Oxtarn Natuur Excursie

Bevorder Samenwerking en Teamwork

Onze natuurexcursies brengen leerlingen samen in een buitenomgeving waar ze moeten samenwerken om opdrachten uit te voeren en uitdagingen te overwinnen. Dit versterkt niet alleen hun teamwork- en communicatievaardigheden, maar het helpt ook om een hechtere klasgemeenschap te creëren. Docenten zullen zien hoe leerlingen meer openstaan voor samenwerking en hoe dit de algehele sfeer in de klas verbetert.

Groep leerlingen met een stok op zoek naar de natuur. - Oxtarn Natuur Excursie

Stimuleer Creativiteit en Innovatief Denken

Tijdens onze natuurexcursies worden leerlingen aangemoedigd om hun creativiteit te gebruiken terwijl ze de schoonheid van de natuur ervaren. Docenten zullen merken dat leerlingen geïnspireerd raken om kunstwerken te creëren, natuurverhalen te schrijven en innovatieve oplossingen te bedenken voor milieuvraagstukken. Deze ervaringen stimuleren de creatieve expressie en het innovatieve denken van leerlingen, wat van onschatbare waarde is in de klas en in hun toekomstige carrières.

Basisschool leerlingen met vergrootglas op zoek naar de incecten. - Oxtarn Natuur Excursie

Onze natuurexcursies van ongeveer 3 uur zijn ontwikkeld voor basisscholen klas 5 en 6 en worden begeleid door een ervaren gids en avonturier, ontdekken leerlingen en leerkrachten samen de pracht van de natuur. Leerlingen ontvangen werkbladen met vragen en puzzels over de natuur, die zowel individueel als in groepen kunnen worden opgelost. Samenwerking wordt gestimuleerd, waardoor sociale vaardigheden worden versterkt.

Met een vergrootglas kunnen leerlingen de natuur van dichtbij observeren, planten en kleine wezens bestuderen en hun nieuwsgierigheid bevredigen. Dit stimuleert creativiteit en een dieper begrip van de natuur. We hopen dat deze ervaringen een blijvende passie voor de natuur zullen aanwakkeren.

Juf met basisschool leerlingen, overlegend over wat er in de natuur allemaal te vinden is. - Oxtarn Natuur Excursie

Onze Prijzen

Onze Excursies hebben een lage prijs en dit is inclusief een dag kaart voor elke leerling voor het bos en al het materiaal wat nodig is. Leerlingen krijgen ook een werkblad wat ze achteraf mee naar huis kunnen nemen.

Excursie al vanaf

€ 12,-

per leerling