Een onzichtbare moordenaar

Mist over de velden, de geur van douw in de vroege morgen. Een zilvere gloed door de bomen creërt lange schaduwen over de met blad bedekte bos grond. Langzame voetstappen knisperen door de verse bladeren onder de voeten en het slepende geluid van metaal door de nog natte modder.

In 1962 gingen meerdere geruchten de ronde die verschillende dorpen in het oosten van Nederland in de ban hield. Verhalen over misterieuze verwijningen, verdachte gedaantes en gevonden lichamen diep in de bossen. Politie en lokale onderzoekers taste steeds in het duister op zoek naar de zo genoemde; de onzichtbare moordenaar.

Dorpen gelegen rondom het beruchte bos waren continu in angst dat ze een deze dagen in aanraking zouden komen met de misterieuze gedaante of zijn handlangers. Maar wat hen zo gevaarlijk maakte was niet allen hun intenties of handelingen, maar ook het feit dat niemand wist hoe ze er uitzagen of wie ze waren.

De man, later ontdekt als Lorenzo Kaan koos zijn slachtoffers zorgvuldig uit diep in de bossen, maar begaf zich daarna tussen de dorpelingen samen met zijn handlangers met de intentie om verwarring te kweken en dorpelingen tegen elkaar op te zetten.

De Legende van Lorenzo Kaan

De legende van Lorenzo Kaan lijkt elke keer een ander verhaal te vertellen maar schrijft iedere keer de zelfde fase, waar dorpelingen uiteindelijk zo paranoide werden dat er niets anders op leek te zitten dan hun elkaar exicutie te plaatsen, in de machteloze greep voor informatie en de hoop Lorenzo en zijn handlangers te pakken te krijgen.