Een Teambuilding groep die blij om elkaar heen staan na een geslaagde activiteit door goede samennwerkig. - Oxtarn Clinics & Adventures

Versterk en verbeter je samenwerking met teambuilding

Wanneer je als groep wilt leren samenwerken, zijn teambuilding-opdrachten daarvoor het meest geschikt. Bij Oxtarn zijn die zo ontwikkeld dat iedereen zijn steentje bij moet dragen. Het zorgt er verder voor dat je gedurende de activiteiten steeds beter achter je eigen sterke punten komt.

Samenwerken is heel belangrijk

Je leert niet alleen van de interactie met bijvoorbeeld een leerkracht, maar ook van de interactie met elkaar. Door samen te werken en daarbij te reflecteren op de eigen inbreng en die van anderen als ook op het groepsproces, versterk je je sociaal inzicht en daar is de persoonsvorming bij gebaat.

Verbeterde samenwerken is van doorslaggevend belang voor het behalen van de gewenste resultaten waar meerdere personen bij betrokken zijn. Als werknemers het werk goed op elkaar afstemmen, elkaar ondersteunen en werk van elkaar overnemen, neemt de werkdruk vaak fors af.

Voor samenwerken zijn communicatievaardigheden nodig. Je leert welke bij jou sterk ontwikkeld zijn en welke je beter gebruiken kan? Denk bijvoorbeeld aan: luisteren, vragen stellen, feedback geven, feedback ontvangen en non-verbale signalen opvangen.

Teambuilding + Oriëntatie

Door de verschillende onderdelen in team building is deze prima te combineren met een simpele oriëntatie waar het team met een kaart en kompas op zoek moet naar de volgende uitdaging.


Rivier Overtocht

Trotseer met je team de rivier en bereik de overkant. Hoe strategisch zijn jullie om veilig aan de andere kant te komen?

Werk als team samen om met z'n allen en het materiaal zo snel mogelijk aan de overkant te komen.

Deze opdracht vergt een goede samenwerking en een sterke communicatie binnen het team. Bedenk een plan en werk met de materialen en limieten die je gegeven worden.

Spoorzoeken

Weten jullie het veilige pad te vinden dwars door het mijnenveld heen? En om met zoveel mogelijk personen de andere kant te bereiken?

Ga als team aan de slag om met zo veel mogelijk teamleden de overkant te bereiken.

Werk samen door goed op te letten, te communiceren en gebruik te maken van elkaars geheugen en vertrouwen.

Tangram

Test hoe jullie ruimtelijk inzicht is en ontdek of jullie team het inzicht heeft om deze Japanse puzzels op te lossen.

Deze puzzel test je ruimtelijk inzicht, maar ook je vermogen om buiten de box te kunnen denken.

Dat betekent dat je soms niet te veel moet blijven hangen op een bepaalde gedachte en in plaats daarvan juist net wat verder te kijken.

Drie op een Rij

Welk team weet als eerste drie op een rij te krijgen. Ga tegen elkaar de strijd aan in een estafette variant op tic tac toe.

Ga je als team voor snelheid of behendigheid, wat is jullie sterke punt en waar halen jullie je kracht uit om het andere team te verslaan?

Magisch Vierkant

Hoe goed gaat samenwerken jullie nog af op het moment dat we een van jullie zintuigen wegnemen?

Probeer met je team van een touw een vierkant te maken, en dat dan zonder dat je kunt ziens wat je doet.

Ga samen aan de slag en communiceer met elkaar om zo tot een oplossing te komen.


man in bebloede hoodie met bijl

Blood on the Clocktower

In het rustige dorpje Ravenswood Bluff wandelt er een demon tussen jullie...

Tijdens een helse onweersbui, klokslag middernacht, weerklinkt er een huiveringwekkende schreeuw.

De stedelingen haasten zich om het te onderzoeken en vinden de vermoorde verhalenverteller van de stad, hun lichaam gespietst op de wijzers van de klokkentoren, bloed druipend op de kasseien beneden.

Een demon is vrij rond, 's nachts aan het moorden en vermomd in menselijke gedaante bij dag. Sommige hebben stukjes informatie. Anderen hebben vaardigheden die het kwaad bestrijden of de onschuldigen beschermen. Maar de demon en zijn boosaardige handlangers verspreiden leugens om verwarring te zaaien en argwaan te wekken.

Zullen de brave stedelingen de puzzel op tijd in elkaar zetten om de ware demon te executeren en zichzelf te redden? Of zal het kwaad dit eens zo vredige dorp overspoelen?

*Blood on the Clocktower is een engelstalig spel, hoewel de storyteller Nederlands spreekt zijn alle kaarten en informatie Engels.