Vrouw in het bos aan het boogschieten met barebow. - Oxtarn Clinics & Adventures

Leer richten en focussen met luchtbuks of boogschieten

Wil je meer weten over alle ins en outs van het boogschieten, bijvoorbeeld hoe je je beter kunt focussen wanneer je schiet. Dan zit je bij Oxtarn goed. Je leert dan tegelijkertijd ook nog eens beter richten. Of ga je liever voor het zwaardere geschut met kruisboog of luchtbuks. Dan bieden wij bij Oxtarn verschillende uitgebreide clinics op het gebied van jachtwapens.

Alles over boogschieten

Bij Oxtarn bieden we verschillende boogschietpakketten, elk in een eigen gradatie. Van clincs voor beginners die eens kennis willen maken met de handboog tot de wat gevorderde schutters, die aan de gang willen met meer uitdagende materialen en afstanden.

Voor meer informatie over ons aanbod kijk op deze pagina of neem contact op met een van onze instructeurs.

Wil je meer, denk dan eens aan archery tag en luchtbuksschieten

We kunnen ons voorstellen dat je, wanneer je al kunt boogschieten, verder wilt. Dat kan bij ons. Er is namelijk meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van archery tag, waarbij je in teams de strijd met elkaar aangaat en er op elkaar geschoten mag worden.

En wil je iets anders dan een boog, dan kun je ook kiezen voor luchtbuksschieten.

Lite

Met ons lite pakket leer je de basis van het boogschieten en de techniek van het richten. Je schiet met onze CORE Recurve 500, voorzien van een vizier.

Heavy

Met het heavy pakket ga je wat dieper in op de stof en de techniek. Je schiet niet alleen met de CORE Recurve 500, maar ook met de 700 voorzien van vizier en verschillende soorten stabilizers.

Clinic

Voor de echte liefhebber bieden we ook nog een extreem pakket. Daarbij schiet je niet alleen met beide Recurve bogen, maar ook met onze Man Kung Thorns (combound) van 75lbs en XB21 (kruisboog) van maar liefst 175 lbs en voorzien van een red dot scope.

Wilhelm Tell

Wilhelm Tell is een legendarische Zwitserse kruisboogschutter, die in 1307 weigert de hoed te groeten, die door de wrede landvoogd Gessler op een staak op het dorpsplein in Altdorf is gezet, als symbool voor het heersende Oostenrijk.

Gessler beveelt hem na die weigering met zijn boog een appel van het hoofd van zijn zoontje te schieten. Hij pakt twee pijlen. Met één daarvan lukt het Tell het bevel uit te voeten. Als hem wordt gevraagd wat het doel van zijn tweede pijl is, antwoordt hij dat die voor de landvoogd bedoeld zou zijn, als hij zijn zoontje zou hebben geraakt. Hierop wordt hij gevangen genomen.

Als Tell op weg naar de gevangenis in een bootje over het Vierwoudstedenmeer wordt vervoerd, steekt er een storm op, waardoor hij weet te ontsnappen. Wilhelm Tell gaat vervolgens terug naar Altdorf en schiet de landvoogd alsnog dood met zijn kruisboog.

Onze materialen voor de clinics boogschieten en luchtbuksschieten zijn verplaatsbaar en kunnen op iedere locatie worden opgebouwd. Voor boogschieten is wel een minimale ruimte van 20 meter nodig en voor de "Extreme" zelfs minimaal 35 meter.


Archery Tag

Ga in teams de strijd met elkaar aan in een spannende combinatie van handboogschieten en trefbal.

Archery Tag is een sport waarbij op elkaar wordt geschoten met speciale, van schuim voorziene pijlen. Bij Oxtarn bieden we verschillende varianten die we op elke gewenste locatie kunnen opbouwen:

Man in het bos met masker en Archery Tag boog klaar om een team genoot af te schieten. - Oxtarn Clinics & Adventures

Archery Dodge

Archery Dodge is een soort van trefbal, waarbij twee teams hun eigen veld hebben. Daarbij is het doel om het andere team uit te spelen.

Archery Roam

Archery Roam is een meer vrije vorm van Archery Tag, waarbij je op een groter veld door elkaar loopt en het dus veel meer op samenwerking en strategie aankomt.

Archery Catch

Archery Catch is een "verover de vlag" versie, waarbij twee teams in een soort snelle versie tegen elkaar strijden.

Jager man met onderspanner luchtbuks uitkijkend over de natuur klaar voor de clinic. - Oxtarn Clinics & Adventures

Luchtbuks Clinic

Iets heel anders dan schieten met een boog is schieten met een luchtbuks. Een luchtbuks is een geweer, waarbij de kogel door middel van een veer of perslucht onder druk wordt gezet.

Bij Oxtarn beschikken we over de Hämmerli HF600 van 7,5 joules, de HF900 van 16 joules en voor de echte uitdaging hebben we de Hatsan Galatian 5 van maar liefst 45 joules.