Vrouw met gespannen handboog

Leer richten en focussen

Wil je meer leren over alle ins en outs van het boogschieten. Bijvoorbeeld hoe je je beter kunt focussen wanneer je schiet. Je leert dan tegelijkertijd ook nog eens beter richten. Of ga je liever voor het zwaardere geschut met kruisboog of luchtbuks. Dan bieden wij bij Oxtarn verschillende uitgebreide clinics op het gebied van jachtwapens.

Hier bij Oxtarn bieden we verschillende boogschiet pakketten, elke in hun eigen gradatie. Van clincs voor beginners die eens kennis willen maken met de wereld van handboog tot de wat gevorderde schutters met meer uitdagende materialen en afstanden.

Voor meer informatie over ons aanbod kijk wat rond op de pagina of neem contact op met een van onze instructeurs.

Wil je meer, denk dan aan archery tag en luchtbuksschieten

We kunnen ons voorstellen dat je, wanneer je al kunt boogschieten, verder wilt. Dat kan bij ons. Er is namelijk meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van archery tag, waarbij je in teams de strijd met elkaar aangaat en waarbij op elkaar geschoten mag worden.

En wil je iets anders dan een boog, dan kun je ook kiezen voor luchtbuksschieten.

Lite

Met ons lite pakket leer je de basis van het boogschieten en de techniek van richten. Je schiet met onze CORE Recurve 500 voorzien van een vizier.

Heavy

Met het heavy pakket ga je nog wat dieper in op de stof en de techniek. Je schiet niet alleen met de 500, maar ook met de CORE Recurve 700 voorzien van vizier en verschillende soorten stabilizers.

Clinic

Voor de echte liefhebber bieden we ook nog een extreem pakket, hierbij schiet je niet alleen met beide recurve bogen, maar ook met onze Man Kung Thorns (combound) van 75lbs en XB21 (kruisboog) van maar liefst 175lbs en voorzien van een red dot scope.

Wilhelm Tell

De legendarische Zwitserse kruisboogschutter die in 1307 weigerde de hoed te groeten, die de wrede landvoogd Gessler op een staak op het dorpsplein in Altdorf had laten zetten, als symbool voor het heersende Oostenrijk.

Gessler beviel hem na die weigering met zijn boog een appel van het hoofd van zijn zoontje te schieten. Dit lukte hem maar toen Tell werd gevraagd wat het doel van zijn tweede pijl was, antwoordde hij dat die voor de landvoogd bedoeld was, als hij zijn zoontje zou hebben geraakt. Hierop werd hij gevangen genomen.

Toen Tell daarop in een bootje over het Vierwoudstedenmeer naar de gevangenis werd gevoerd, stak er een storm op, waardoor hij wist te ontsnappen. Wilhelm Tell ging vervolgens snel terug naar Altdorf en schoot de landvoogd met zijn kruisboog.

Onze materialen voor de clinics boogschieten en luchtbuksschieten zijn verplaatsbaar en kunnen op iedere locatie worden opgebouwd. Voor boogschieten is wel een minimale ruimte van 20 meter nodig en voor de "Extreme" zelfs minimaal 35 meter.


Archery Tag

Ga in teams de strijd met elkaar aan in een spannende combinatie van handboogschieten en trefbal.

Archery Tag is een sport waarbij op elkaar wordt geschoten met speciale, van schuim voorziene, pijlen. Bij Oxtarn bieden we verschillende varianten die we op elke gewenste locatie kunnen opbouwen:

Man met Archery Tag boog

Archery Dodge

Archery Dodge is een soort van trefbal, waar je in twee teams je eigen veld hebt, waarbij het doel is om het andere team uit te spelen.

Archery Roam

Archery Roam is een meer vrije vorm van Archery Tag waar je op een groter veld door elkaar loopt en waarbij het veel meer op samenwerking en strategie aankomt.

Archery Catch

Archery Catch is een 'verover de vlag' versie, waarin twee teams in een soort snelle versie tegen elkaar strijden.

Man met Luchtbuks

Luchtbuks Clinic

Iets heel anders dan schieten met een boog is schieten met een luchtbuks. Een luchtbuks is een geweer waarbij de kogel door middel van een veer of perslucht onder druk worden gezet.

Bij Oxtarn beschikken we over de Hämmerli HF600 van 7,5 joules, de HF900 van 16 joules en voor echte uitdaging hebben we de Hatsan Galatian 5 van maar liefst 45 joules.