Avontuurlijke polder oever met stijger en windmolen klaar voor mooie wandel of kajak tochten. - Oxtarn Clinics & Adventures

Verbonden met de Natuur: Wandelingen, Ervaringen en Ontdekkingen tijdens Oxtarn's Natuurtochten

Verken de natuur met de natuurtochten van Oxtarn en ontdek het landschap middels verkwikkende wandelingen en kajaktochten. Duik dieper in de wereld van flora en fauna om je heen, begeleid door een ervaren instructeur. Er is geen effectievere manier om ten volle te genieten van de natuur dan door te leren over de drijfveren achter de natuurlijke processen en fenomenen.

Wat is er werkelijk schitterender dan de schoonheid van de natuur ontdekken tijdens onze prachtige natuurtochten? Laat je betoveren door de ongerepte pracht die zich voor je ontvouwt. Het is een kans om volledig tot rust te komen en je te laten meeslepen door ontspanning. Kom oog in oog met nieuwe ervaringen en voel je verbonden met al het moois wat Nederland te bieden heeft. Het ontdekken van de natuur kan op twee onderscheidende manieren plaatsvinden: te voet en per boot.

Trek je wandelschoenen aan en voeg je bij ons op een avontuurlijke tocht. De natuur heeft een rijke schatkamer aan wonderen te bieden, van kleine waterleven tot majestueuze dieren. Evenzo zul je worden getrakteerd op verschillende plantensoorten, herfstige paddenstoelen en mogelijk zelfs de aanblik van vleermuizen in de avondschemering.

En als je de natuur vanaf het water wilt verkennen, bieden we een varend avontuur waarbij je heerlijk kunt uitwaaien. Drijf te midden van watervogels en geniet van de uitgestrektheid van het landschap. We nemen je mee naar afgelegen pareltjes en delen graag tips over hoe je prachtige natuurfoto's kunt vastleggen.

Waarom niet combineren met een Shooting Range?

Begin je dag met een ontdekkingstocht door de natuur, waarbij je de schoonheid van de omgeving verkent, en sluit vervolgens af met een boeiende clinic voor boog- of luchtbuks schieten.

Voor grotere groepen hebben we ook de mogelijkheid om de groep op te splitsen, zodat een deel kan deelnemen aan de spannende 4x4 clinic, terwijl een ander deel zich verdiept in de fascinerende schietclinics. Door deze diversificatie wordt je dag niet alleen veelzijdiger en boeiender, maar ook memorabel en verrijkend voor alle deelnemers.


Close-up van een man bezig met avontuurlijke wandelingen en natuurtocht door het bos en de natuur. - Oxtarn Clinics & Adventures

Wandeltochten

Onze natuurwandelingen zijn een meeslepende ervaring, begeleid door een instructeur die je onderdompelt in de geheimen van de natuur. Tegelijkertijd stimuleren we je om zelf op ontdekking te gaan en te ervaren wat het pad voor je in petto heeft. Wie weet welke fascinerende ontmoetingen je tegenkomt tijdens je tocht.

Tijdens deze voetgangersverkenning van de natuur krijg je niet alleen uitleg over de omringende omgeving, maar heb je tevens de kans om onderweg eetbare planten te ontdekken die je kunt proeven en verkennen. Dit alles voegt een extra laag van betekenis toe aan je wandeling, waardoor je een dieper inzicht krijgt in de pracht en de intrigerende aspecten van de natuur.

Jong geleerd, oud gedaan!

Vroeg in contact komen met de natuur is als een schat die je je hele leven bij je draagt. Onderzoek toont aan dat kinderen die regelmatig de natuur verkennen, een dieper begrip van het milieu ontwikkelen en een grotere waardering voor de schoonheid van de wereld om hen heen krijgen. Deze vroege ervaringen hebben de neiging om door te dringen tot volwassenheid, waardoor een blijvende band met de natuur wordt gevormd. Niet alleen profiteren deze jonge natuurliefhebbers van een gezondere levensstijl, maar ze ervaren ook emotionele voordelen zoals stressvermindering en verbeterd welzijn.

Door jong te leren, ontstaat een basis van respect voor de aarde en het milieu, wat zich vertaalt naar duurzame gewoonten en een actieve rol bij het behoud van de natuur op latere leeftijd. De band met de natuur die in de kindertijd wordt gekoesterd, draagt bij aan een leven vol avontuur, nieuwsgierigheid en een diepe liefde voor onze planeet. Jong geleerd, oud gedaan - een liefde voor de natuur is een erfenis die blijft groeien.

Lerares met leerlingen in het bos tijdens een Natuur Excursie. - Oxtarn Clinics & Adventures.

Natuur Excursie

Verken het bos met je hele klas terwijl je leert over planten en dieren. Onze unieke excursie werkbladen stellen leerlingen in staat om zelfstandig en in groepen de natuur te ontdekken.